A csincsillák viszonylag kevés táplálékkal is beérik, sőt a túletetés komoly megbetegedésekhez vezethet. A kereskedésekben kapható növényi magkeverékeknek kell képeznie a menü alapját. Ezek a tápok általában növényi szálakból és magvakból állnak, és sok apró, kemény, granulált garabkát tartalmaznak a fogak ápolása érdekében. E célból nyugodtan lehet a ketrecbe helyezni faágakat, például alma-, körte-, mogyoró- vagy fűzfaágakat. Mindenképp szükséges fűkeveréket (csakis szárítva), valamint szénát kapniuk, mert ezeknek az egészség megőrzésében van igen fontos szerepük.
Igazi ínyencfalat a csincsillának az aszalt alma és a szárított répa, de nagyon szereti az uborkátés a dinnyét is. Igazi ünnepnap számára, ha máriatövishez jut, de csínján kell bánni az adagolással: naponta egynél nem kaphat többet.
Kifejezetten tilos a földimogyoró, a keserűmandula, a káposzta, a lóhere és a lucerna, ahogy nem szabad semmijen főtt és feldolgozott étellel sem megkínálni a csincsillákat!
|